2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Parmezános omlett

Hozzávalók:
6 tojás, 4 evőkanál tejföl, 1 csokor zöldhagyma, 2 piros színű zöldpaprika, 10 dkg reszelt parmezán, 1-2 gerezd fokhagyma, salátalevél, só, bors, olaj

Elkészítés:
A sütőt 200 °C –ra bekapcsoljuk. Az új hagymát alaposan megmossuk, és konyharuhán lecsöpögtetjük A bajuszát mindegyiknek levágjuk, majd a zöld szárakkal együtt nem túl vékonyan felkarikázzuk. A paprikákat mosás után szárazra töröljük, kicsumázzuk, és felszeleteljük. A megtisztított fokhagymagerezdeket fokhagymaprésen átnyomjuk. A tojásokat egyenként tálba ütjük, majd tejfölt adunk hozzájuk, és habverővel lazán összekeverjük Sóval, őrölt borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük, majd belekeverjük a reszelt parmezánt. Ez közepes (nem a legnagyobb!) teflonserpenyőben bő fél deciliter olajat felforrósítunk, majd átforgatjuk rajta a feldarabolt zöldhagymát és a piros színű paprikacsíkokat. Amikor a hagyma fonnyadni kezdene, ráöntjük a parmezános tojást, és egy keverőkanállal átforgatjuk. A serpenyőt előmelegített sütőbe toljuk, és remegősre sütjük a tojást. Tortaszerűen szeleteljük, és salátalevelekkel díszített tányérokon tálaljuk.

Jó tanács: Az omlettet mindig idényzöldségekkel készítsük, és ízlés szerint sültekkel, felvágottakkal gazdagíthatjuk.


Elkészítési idő: 25 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!