2017. augusztus 19., szombat ; Huba napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Csőben sült szűzérme

Hozzávalók:
50 dkg szűzpecsenye, 1 evőkanál olaj, 50 dkg fehér káposzta, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg krémsajt, 1 teáskanál konyak, 2,5 dl tejszín, só, bors

Elkészítés:
A húst szeletekre vágjuk, és sóval, borssal megszórjuk. Telfonserpenyőben felhevített olajban, közepes hőfokon elősütjük. A káposztát durvára felkockázzuk, és kevés vízben megpároljuk. Ugyancsak megpároljuk a sárgarépát. A zöldségeket összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A párolt vegyes zöldséget elosztjuk egy-egy kis tűzálló tálkába, és rátesszünk mindegyikre annyi húst, amennyi ráfér. A krémsajtot a konyakkal és a tejszínnel elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük, elosztjuk a négy tálkán. Előmelegített sütőben megsütjük, kevés reszelt sajtot szórunk rá.

Tóth Attiláné, Hejőszalonta


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!