2017. október 22., vasárnap ; Előd napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Bihari borsós pecsenye sült burgonyával

Hozzávalók:
1 kg sertéscomb vagy sertéskaraj, 1 kg borsó (mirelit is lehet), 1 kg burgonya, só, fokhagyma, vöröshagyma, pirospaprika, Vegeta, liszt, bors, pardicsom, zöldpaprika, zsír, vagy olaj, csípős paprika

Elkészítés:
A sertéshúst kiverjük, a szeleteket besózzuk, és liszttel mindkét oldalát beszórjuk. A szeleteket kisebb egyforma darabokra vágjuk. Forró zsiradékba helyezzük, és mindkét oldalát puhára sütjük. A visszamaradt zsírba apróra vágott hagymát teszünk, gyengéden megpirítjuk, pirospaprikával keverjük, felöntjük húslével, mely készülhet erőleveskockából is, és beletesszük a kisült húst, sót, paradicsomot, borsot, zöldpaprikát és húslével felöntjük úgy, hogy ellepje, és jó puhára főzzük. Burgonyával tálaljuk.

Dézsi Jánosné, Kaba


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!