2017. október 21., szombat ; Orsolya napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Gombával töltött hústekercs

Hozzávalók:
50 dkg marhahús, 15 dkg friss gomba, 3 evőkanál olaj vagy zsír, 2 evőkanál olvasztott vaj, 1 tojás, 1 fej hagyma, 1 csapott evőkanál liszt, 2 dl tejföl, pirospaprika, feketebors, só, zöldpetrezselyem, 1 marék zsemlemorzsa

Elkészítés:
A megtisztított és megmosott gombát vékony szeletekre vágjuk, és a finomra vágott fél hagymával és a zöldpetrezselyemmel együtt zsírjára pároljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát meg a tojást, és addig kevergetjük, míg sűrű pépet kapunk. Ezután kihűtjük. A húsból egy nagy szeletet csinálunk úgy, hogy hosszában végighasítjuk, de vigyázva, hogy egyben maradjon. Vékonyan kiveregetjük, megkenjük a kihűlt gombapéppel, összetekerjük, és néhány helyen összetűzzük. Tűzálló tálba vagy lábasba tesszük, leöntjük olajjal vagy zsírral, és a sütőben lassan megsütjük. Mikor már puha, kivesszük, a zsiradékba belereszeljük a maradék fél hagymát, kissé megpírítjuk, meghintjük pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel vagy csontléval, ha kell, megsózzuk, és néhány percnyi forralás után besűrítjük a liszttel elhabart tejföllel. A mártást átszűrjük, és a felszeletelt hús mellé külön csészében tálaljuk.
Sós vízbe főtt burgonyát adunk hozzá.

Biró Istvánné, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!