2017. augusztus 19., szombat ; Huba napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Olasz gombás rakott palacsinta

Hozzávalók:
9 dkg liszt, 3 dl tej, 3 tojás, 10 dkg vaj, 1 dl tejszín, 10 dkg krémsajt, 10 dkg reszelt sajt, 30 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, só, bors, cukor

Elkészítés:
A lisztet a tojással, tejjel jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi cukrot adunk hozzá. Annyi tejet öntsünk bele, hogy közepes sűrűségű palacsintatésztát kapjunk. A tojásfehérjét habbá verjük, és a tésztához keverjük. A palacsintát kisütjük, a nem túl apróra felszeletelt gombát hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt pároljuk. Végül belekeverjük a tejszínt és a maradék tejet. Kivajazott tűzálló tál aljára palacsintát helyezünk, megkenjük krémsajttal és gombamártással. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg a palacsinta elfogy. A tetejére ráöntjük a megmaradt mártást, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd forrón tálaljuk.

Jánosi Éva, Tatabánya Vitális út 3. 3/1. 2800


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!