2017. augusztus 19., szombat ; Huba napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Gombakrémleves pirított sajtos kenyérkockával

Hozzávalók:
30 dkg barna champignon, 3 gyöngyhagyma, 30 dkg vaj, 1 evőkanál darált tönkölybúza, 1 liter zöldségleves, só, reszelt szerecsendió, néhány csepp citrom, 1/8 l tejszín, 1 köteg turbolya, néhány vérfűlevélke. A pirított sajtos kenyérkockához: 2 szelet pirított korpakenyér, 20 dkg vaj, 3 dkg parmezán

Elkészítés:
A gombát, amit barna vargányának is hívnak, megtisztítjuk, rövid ideig folyó víz alatt mossuk, majd kis darabokra vágjuk. A gyöngyhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A vajat egy edényben felhevítjük, a gyöngyhagymát üvegesre pároljuk. A gombát hozzáadva addig pároljuk, míg a leve elfőtt. A darált tönkölybúzát rászórjuk, és enyhén megpirítjuk. A zöldséglevest ráöntjük, megkeverjük, és 6-8 percig főzzük. Sóval, szerecsendióval és citromlével ízesítjük, majd a tejszínt belekeverjük. A turbolyát és a vérfűlevélkéket megmossuk, megszárítjuk, és finomra felaprítjuk.
A pirított kenyérkockához a szárazon előpirított kenyérszeleteket kis kockákra vágjuk, és a felforrósított vajban aranybarnára sütjük, a tűzhelyről lehúzva a sajtot azonnal hozzákeverjük.
A levest tányérokra tálaljuk és a felaprított zöldséget, valamint a pirított sajtos kenyérkockákat rászórjuk.

Ihász Valéria, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!