2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Káposztás csirke

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke, 80 dkg savanyúkáposzta, 2 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 mokkáskanál őrölt babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál csombor (borsikafű), 1 csapott mokkáskanál törött feketebors, só

Elkészítés:
Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Ráöntünk egy evőkanál vizet. Visszatéve rátesszük az előzőleg darabjaira vágott, megsózott és megborsozott csirkét, és erős tüzön mindkét oldalát lepirítjuk. Előzőleg fél órán keresztül vízben áztatott római cseréptálat előkészítünk. A szükség szerint átmosott és lecsöpögtetett káposztát összekeverjük a serpenyőben maradt hagymás olajjal, a csomborral, a babérlevélporral, sóval és 1 dl tejföllel. A tálba terítjük. Tetejére bőrével felfelé elhelyezzük a lepirított csirkedarabokat. A megmaradt tejföllel bekenjük, és a tál saját tetejét ráillesztve betoljuk a hideg sütőbe. Tíz percig takaréklángon, 20 percig valamivel erősebb fokozaton, majd bő egy órán keresztül közepes lángon pároljuk az ételt. Ezután a tetejét levéve ropogósra pirítjuk a húsdarabokat. (Ha tűzálló tálban készítjük, kevés vizet öntsünk alá, és tegyük előmelegített, forró sütőbe, 1 óra alatt elkészül.) Nagyon ízletes étel. Sokáig eláll a hűtőszekrényben.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!