2017. október 22., vasárnap ; Előd napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Betyárzöldbab bográcsban

Hozzávalók:
50 dkg zöldbab, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg főtt füstölt sonka, 1 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 10 dkg aprószemű tarhonya, 1 dl kefír, pirospaprika, só

Elkészítés:
A bográcsba beletesszük a füstölt szalonnát apró kockára vágva, és kiolvasztjuk, a pörcöt leszűrve félretesszük. A visszamaradt zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre fonnyasztjuk, majd a megmosott, megtisztított és felvágott zöldbabot lepirítjuk. Megszórjuk az apróra metélt petrezselyemzölddel, és felöntjük 1 liter vízzel. Metéltre vágjuk a sonkát, a zöldpaprikát, és a megpirított tarhonyával együtt hozzátesszük a zöldbabhoz. A bográcsban forralással és időnként megrázogatva addig főzzük, míg a tarhonya megfő. Közben ízlés szerint sózzuk, paprikázzuk. Végül hozzátesszük a felszeletelt paradicsomot és a kefírt, még egyet forraljuk, és tetejére szórjuk a korábban félrerakott szalonnapörcöt. Legalább 5 percig hagyjuk lefedve, s azután tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!