2017. június 28., szerda ; Levente, Irén napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Báránycsülök rozmaringmártással

Hozzávalók:
4 db báránycsülök, 20 dkg házi sonka, 2 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 dl tejszín, 2 dl etyeki chardonnay, tyúkhúsleves kocka, 2 csipetnyi só, néhány szem bors, 2 babérlevél, 1 ágacska rozmaring

Elkészítés:
Elkészítés előtti napon a csülköket bepácoljuk: a csülköt tálba téve besózzuk, hozzáadjuk a borsot, babérlevelet, rozmaringot, a vörös- és fokhagymát, ráöntjük a bort, és lefedve hűvös helyre tesszük. Időnként átforgatjuk. A sonkát csíkokra vágjuk és kipirítjuk, aztán ebben a zsírban a csülköt megpirítjuk. Hozzáadjuk a páclevet, és a sütőben készre sütjük. A szaftot leszűrjük, és tejszínnel, fehérborral összeforraljuk. A mártást külön tálaljuk fel.

Beküldte: Ispán Józsefné, Salgótarján, Déryné út 15/a. 3104


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!