2017. október 21., szombat ; Orsolya napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Disznótoros leves

Hozzávalók:
1 kg gyönge kelkáposzta, 15 dkg sertéstüdő, 15 dkg sertésmáj, szív vegyesen, 1 db sárgarépa, 1 gyökér, kakukkfő, zsír, liszt, só, citrom, fejföl

Elkészítés:
A tüdőt forró vízbe dobjuk, de csak addig, amíg félig megpuhul. Akkor kivesszük, és keskeny csíkokra vágjuk, úgy a szívet és májat is feldaraboljuk. A répákat és a többi zöldséget kicsi kockára vágjuk, és egy kanál zsírral lefedve párolni tesszük. Meg-megkeverjük, és időnként pici vizet öntünk alá, hogy le ne süljön. Ha már majdnem puha, hideg vízzel felengedjük, és egy közepes fej, gyenge torzsájától megtisztított, hüvelyknyi szalagokra vágott kelkáposztát teszünk bele, és addig főzzük az egészet, amíg a kel megpuhul. Akkor gyöngén a paprikás, sárga rántással berántjuk, egyet forraljuk, citrommal, tejföllel ízesítjük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!