2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Bográcsgulyás másképpen fűszerezve

Hozzávalók:
40 dkg marhalábszár, 25 dkg burgonya, 40 dkg zöldbab, 2 dl tejföl, 1 tojás, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 2 db hegyes zöldpaprika, csombor, tárkonylevél, 2 teáskanál kurkuma, pirospaprika, só, 2 evőkanál olaj, liszt

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát a bográcsba öntött olajban aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a kockára vágott marhahúst. Megsózzuk, és kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldbabot, az összevagdalt csombort, a tárkonyt, a tört fokhagymát, a cikkekre vágott paradicsomot, a csíkokra vágott zöldpaprikát és az apró kockára vágott burgonyát. Felengedjük 2,5 l vízzel, és addig főzzük, míg a hús megpuhul. A főzés félidejében beletesszük a 2 kanál kurkumát. A tojásból, lisztből kevés sóval kemény tésztát gyúrunk, és a lassú forrásban lévő levesbe csipkedjük. Tejföllel tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!