2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Czigány vetrece

Hozzávalók:
80 dkg marhalábszár, 4 szelet zsíros szalonna, 3 fej vöröshagyma, 1 doboz paradicsompüré, 1 mokkás kanál bors, 3 db babérlevél, 2 dl tejföl, evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, fél mokkáskanál majoránna, csipetnyi őrölt kömény és szerecsendió, ízlés szerint mustár, csípős Piros Arany, vörösbor, kevés zsír vagy olaj

Elkészítés:
Előkészítjük az anyagokat: a húst vékony csíkokra vágjuk, a hagymát lereszeljük, a szalonnát felkockázzuk. Egy kevés zsíron vagy olajon kisütjük a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, és fedő alatt megpirítjuk. Ezután a húst hozzáadjuk, és kicsit fehéresre sütjük. Majd az összes többi hozzávalót beletesszük a tejföl és a liszt kivételével. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy teljesen ellepje, majd fedő alatt takarékon puhára pároljuk a húst. Ha kész, csomómentesre keverjük a lisztet a tejfölben, és hozzáadjuk a jó szaftos vetrecéhez. Takarékon még hagyjuk kettőt, hármat rottyanni, hogy az ízek is jobban összeérjenek. Köretnek rizst vagy burgonyapürét adhatunk mellé. Paradicsom- vagy paprikasalátával isteni. Ha még szépen meg is terítünk, és gyújtunk egy szál gyertyát, biztos a siker.

Czigányné Szvitács Gabriella, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!