2017. június 26., hétfő ; János, Pál napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Borsos káposztafelfújt

Hozzávalók:
1 kg fejeskáposzta, 4 tojás, 10 dkg liszt, 8 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, törött bors, só

Elkészítés:
A fejeskáposztát három-négyfelé vágjuk, és sós vízben nagyon puhára főzzük. Leszűrjük és áttörjük, vagy pépessé mixeljük. Beletesszük egy keverőtálba, hozzáadjuk a tojássárgákat, a lisztet és 5 dkg olvasztott vajat. Megsózzuk, és törött borssal ízesítjük, majd habverővel simára keverjük. Végül beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét is. Tűzálló edényt vajjal kikenünk, és liszttel meghintünk. A káposztás masszát beleöntjük, és az edényt egy vízzel telt tepsibe állítva tesszük a középmeleg sütőbe. Kb. 35-40 percig sütjük, tálra borítjuk, meghintjük reszelt sajttal. Önálló ételként is finom, de inkább előételként fogyasztható.

Szabó Lászlóné, Budapest, XI. kerület


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!