2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Sóban sült csirke

Hozzávalók:
1 kg háztartási só, egy 1,5 kg-os csirke

Elkészítés:
A tepsiben szétterítünk 1 kg durva szemű sót, majd a közepébe helyezzük az egész csirkét. Lassú tűznél kb. 2 óra alatt megsül, közben mindössze annyi a teendő, hogy félidőben megfordítjuk a csirkét, hogy egyformán, piros, ropogós legyen. Ízletesen megpuhul, átveszi a só ízét, de nem lesz sós. Tilos megsózni előtte. Amikor elkészült, óvatosan lekaparjuk a felesleges sót a csirkéről, és bármilyen körettel tálalható. Hidegen is finom.

Asztalosné Csengeri Rózsa, Dunaújváros


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!