2017. október 22., vasárnap ; Előd napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Nyúl grapefruitos mentamártásban

Hozzávalók:
1,2 kg nyúlcomb, 2 dkg friss mentalevél, 5 dkg vaj, kevés zsiradék, 1 db grapefruit, 5 dkg mustár, 1,5 dl tejszín, só, őrölt bors, 2 dl félédes bor, 3 cl konyak

Elkészítés:
A fiatal nyúlcombokat lesózzuk, és tűzálló tálban – aláöntve egy pici vizet és a bort – megsütjük. Félideig alufóliával letakarjuk, majd locsolgatjuk, és ropogósra sütjük. A pecsenyelevet kiforraljuk a maradék borral, a konyakkal, hozzáadjuk az apróra összevágott grapefuitot, melyet meghámoztunk és fehér részétől is megszabadítottunk. Hozzáadjuk még a megmosott és összevágott mentalevelet, ízesítjük a sóval, mustárral, az őrölt borssal, a tejszínnel, és vajdarabkákkal dúsítjuk. A tálalásnál a nyúlcombokat a mártással bevonjuk, és mentalevéllel díszítjük. Köretként vajas burgonyát adunk hozzá.

Nemecz Anita, Székesfehérvár


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!