2017. június 26., hétfő ; János, Pál napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Olaszos mártogató

Hozzávalók:
10 dkg húsos császárszalonna, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál bazsalikom, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 tyúkhúsleves kocka, 1 teáskanál búzakeményítő, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A császárszalonnát apró kockára vágjuk, a zsírját kisütjük. Rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, és üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és néhány percig pároljuk, majd rászórjuk az összes többi fűszert, és felöntjük 3 dl vízzel. Beletesszük a leveskockát, és fedő alatt 8 percig forraljuk. A keményítőt 0,5 dl vízben simára keverjük, és a paradicsomos levet behabarjuk vele. Kis lángon folyamatosan keverve kicsit besűrítjük. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a reszelt sajttal simára keverjük. Bármilyen frissen sült zöldségfélét és bundázott húst mártogathatunk bele, de friss kenyérrel is kitűnő.

Beküldte: Buzás Sándorné, Pápa; Búzavirág u. 22. 8500


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!