2017. június 29., csütörtök ; Péter, Pál napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Gesztenyés almatorta

Hozzávalók:
1 kerek piskótatorta, 25 dkg gesztenyemassza, 1 kg alma, 10 dkg cukor, 2 ek baracklekvár, 1 citrom leve, szegfűszeg, fahéj. A krémhez: 2 dl tej, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliaízű pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin

Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, és citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük, majd a levéből kiszedjük, és lehűtjük. A pudingport a tejjel, a cukorral, a tojássárgával összekeverjük, és sűrűre főzzük. A piskótalapot sárgabaracklekvárral megkenjük (vékonyan), ráreszeljük a gesztenyemesszát, és rárakjuk az almadarabokat. A kihűlt krémhez hozzákeverjük a habbá vert tejszínt, a felolvasztott zselatint, s ráöntjük a torta tetejére. Hűtőszekrényben megdermesztjük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!