2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Töltött almaszeletek

Hozzávalók:
60 dkg alma, 10 dkg cukor, 10 dkg darált dióbél, 14 dkg liszt, 2 dl tej, 2 tojás, 1 dl fehérbor, reszelt citromhéj, olaj a sütéshez

Elkészítés:
A tejet 8 dkg cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a 2 dkg liszttel elkevert 10 dkg darált diót és a citromhéjat. Kevergetés mellett felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A meghámozott és magházától megtisztított almákat felszeleteljük, és úgy, mint a linzertésztát megtöltjük a kihűlt keverékkel, összeillesztjük. A maradék 12 dkg liszttel a 2 tojássárgáját, az 1 dl fehérbort, csipetnyi sót habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a két tojásfehérjéből 2 dkg cukorral felvert kemény habot. Ebbe a masszába mártva a töltött almaszeleteket, bőséges forró olajban szép pirosra sütjük. Vaníliás cukorral meghintve, forrón tálaljuk.

Ginda Enikő, Szeged, Murányi u. 22/A III. 12. 6723.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!