2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Tejfölös borsóstokány

Hozzávalók:
30 dkg borjúhús, 30 dkg sertéscomb, 1 pár virsli, szalonna, 10 dkg párizsi, 10 dkg lecsókolbász, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, 1 fehér paprika, olaj, só, bors, pirospaprika, savanyú uborka, zöld borsó ízlés szerinti mennyiségben, 3 dl tejföl, 2 ek liszt, gulyáskrém

Elkészítés:
A húsokat megmossuk, és apró kockákra vágjuk. A szalonna zsírját kisütjük, és a vöröshagymát, fokhagymát, apró kockákra vágott paprikát üvegesre dinszteljük benne. Hozzáadjuk a szintén kockára darabolt paradicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, piros arannyal, gulyáskrémmel. Ha szükséges, öntünk hozzá egy kis olajat. A pörköltalaphoz hozzáadjuk az apró kockákra vágott húsokat, kevés vizet, és fedő alatt majdnem készre főzzük. A virslit, párizsit, lecsókolbászt kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a pörkölthöz a zöldborsóval együtt. Mikor a borsó és a hús már elég puha, hozzáadjuk a felkockázott savanyú uborkákat és a liszttel behabart tejfölt szűrőn keresztül. Egyet forraljuk, és kész. Galuskát adunk hozzá.

Szabó Tamásné, Gyöngyös


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!