2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Gyümölcsös kacsa

Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa, 4 db savanykás alma, 1 doboz ananászbefőtt, 1 tojás, friss petrezselyemzöld, 1 evőkanál zsemlemorzsa, só, őrölt bors, majoránna

Elkészítés:
A megtisztított kacsát kívül-belül besózzuk. Az almát megmosva negyedekbe vágjuk, a magházától megtisztítjuk. Az összevagdalt kacsamájat a tojással, zsemlemorzsával és apróra vágott ananásszal, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel jól összekeverjük. A masszát betöltjük a kacsa hasüregébe, melyet előtte bedörzsöltünk majoránnával. Hústűvel összetűzzük vagy bevarrjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki. A kacsát sütőedénybe tesszük, az ananászlevet ráöntjük, és lefedve puhára pároljuk. Ezután levesszük a fedőt, körérakjuk az almát és a maradék ananászdarabokat, és pirosra sütjük. A sült gyümölccsel tálaljuk.

Orosz Jánosné, Mártély


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!