2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Rántott karfiolos sonkás palacsinta

Hozzávalók:
4-4 db üres, sós palacsinta, 25-30 dkg karfiol, 2 dkg vaj vagy maragarin, 2 dl tejszín, 20 dkg darált sonka, 1 púpozott evőkanál finomliszt, 1 tojás, 1 késhegynyi törött fehér bors, 1 csokor petrezselyemzöld, só, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez

Elkészítés:
A karfiolt tisztítás után rózsáira szedjük, és szűrőkanálba rakjuk, amit forrásban lévő sós vízbe lógatunk. Az újraforrástól számított 3 perc múlva kiemeljük a léből, és jól lecsurgatjuk. Közben a vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd ráöntjük a tejszínt, és folyamatosan kevergetve olyan sűrűre főzzük, hogy elváljon az edény falától. Sóval, borssal és a finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, belekeverjük a tejfölt, majd hozzáadjuk a leszűrt karfiolt, végül elkeverjük a felveretlen, nyers tojással és a darált sonkával. A palacsintákat egyenként megtöltjük a karfiolos mártással, és összegöngyölve mind a két végüket behajtjuk, hogy ne folyhasson ki belőlük a töltelék. Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, és bő, forró olajban gyorsan megsütjük. A felesleges olajat leitatjuk, és még melegen, sajtos, tejszínes zöld fűszermártással tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!