2017. augusztus 24., csütörtök ; Bertalan napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Palacsinta édes-savanyú töltelékkel

Hozzávalók:
A tésztához: 9 dkg liszt, 3 dl tej, 2 felvert tojás, 0,5 teáskanálnyi só, olaj a sütéshez. A töltelékhez: 2 sárgarépa, 1 póréhagyma, 2 zellerszár, 1 pirospaprika, 2 burgonya, 10 dkg kukorica, 10 dkg babcsíra, 2 evőkanálnyi olaj, ecet. Az édes-savanyú szószhoz: 1,5 dl húsleves, 4 evőkanálnyi vörösborecet, 4 evőkanálnyi cukor, 1 evőkanálnyi szójaszósz, 2 teáskanálnyi keményítő (legjobb a kukoricaliszt), 3 dkg sajt.

Elkészítés:
A tészta alapanyagait dolgozzuk össze, és süssünk belőle 8-10 palacsintát. A szószt készítsük el úgy, hogy a húsleveshez hozzáadjuk a cukrot és az ecetet, majd belekeverjük a keményítőt és a szóját úgy, hogy kicsit besűrösödjön. A zöldségeket wokban (vagy vastagaljú serpenyőben) süssök meg: forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a sárgarépát, majd egyperces eltérésekkel a pórét, a zellert, a paprikát, a burgonyát, a kukoricát és a csírát, majd főzzük együtt még két percig. Figyeljünk arra, hogy közben mindig jól átforgassuk a keveréket! Végül öntsük rá a szószt, és főzzük még néhány percig. Ha kész, töltsük meg a palacsintákat, tegyük tűzálló tálba, szórjuk meg a reszelt sajttal, és süssük 10 percig 225 fokon.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!