2017. augusztus 18., péntek ; Ilona napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Talpas palacsinta

Hozzávalók:
20 db palacsinta, 25 dkg gomba, 5 db tojás, 1 db nagy fej vöröshagyma, 2 doboz löncshús, Vegeta, bors, majoránna, 1 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejföl, 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A palacsintákat a szokott módon elkészítjük. A tojásokat megfőzzük és megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk. A gombát a hagymákkal megdinszteljük, Vegetával, borssal, majoránnával ízlés szerint ízesítjük. Az így elkészített gombához keverjük az apróra vágott főtt tojásokat és a löncshús-darabokat, majd a palacsintákat megtöltjük. A megtöltött palacsintákat félbevágjuk, az alsó szélt behajtjuk, ez a talpa, és egy mély jénai tálba állítjuk őket egymás mellé úgy, hogy a félbevágott rész legyen felül. A reszelt sajtot és a tejfölt összekavarjuk, majd az egészet a palacsinták tetejére öntjük, és egyenletesen szétterítjük. Kevés reszelt sajttal még tetszés szerint megszórjuk. Előmelegített sütőbe téve addig sütjük, míg a teteje szép aranybarna nem lesz. Melegen tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!