2017. október 24., kedd ; Salamon napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Töltött lángos

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt, 20 dkg burgonya, 10 dkg parmezán- vagy lapkasajt,
1,5 dkg élesztő, 1 mokkáskanálnyi só, olaj, kevés langyos víz, reszelt sajt, tejföl, fokhagyma

Elkészítés:
A burgonyát héjastól megfőzzük, és áttörjük burgonyanyomón. Az élesztőt fél dl langyos vízben szétmorzsoljuk, simára keverjük, és felfuttatjuk. Összedolgozzuk a burgonyával, a liszttel, a sóval, és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy kennyértészta sűrűségű legyen. Kelesztőtálban kelesztjük. A tetejét meghintjük egy kis liszttel. Ezután lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és tenyérnyi darabokat vágunk belőle. Egy-egy tésztadarab közepére egy-egy sajtcsíkot vagy lapkadarabokat helyezünk, egy másik tésztadarabbal befedjük, és a széleit körben jól összenyomjuk. Bő olajat forrósítunk, amelyben a töltött lángosokat mindkét oldalukon piros ropogósra sütjük. A felesleges olajat leitatva reszelt sajttal meghintve vagy fokhagymával ízesített tejföllel megkenve tálaljuk. Nagyobb adagot is érdemes készíteni belőle, mert a megsütött lángos lefagyasztható.

Novák Attila, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!