2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Tejfölös, epres kocka

Hozzávalók:
4 tojás, 17 dkg kristálycukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 5 dkg porcukor, 5 dkg étkezési búzakeményítő, 7-8 dkg liszt, 1 csapott teáskanál sütőpor, 8 lap színtelen zselatin, 5 dl tejföl, ½ citrom leve, 40dkg eper, 2,5 dl tejszín, 5 dkg porcukor, a tetejére reszelt csokoládé

Elkészítés:
A tojások fehérjét 10 dkg cukorral és 1 zacskó vaníliás cukorrral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd rászitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral elegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt, kb. 37x32 cm-es tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 12 percig sütjük. A sütőből kivéve kiborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk, és a piskótát kihűtjük.

A zselatint beáztatjuk. A tejfölt a citromével, a maradék cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük. A zselatint alacson hőfokon feloldjuk, kevés tejfölös krémmel elkeverjük, és a maradék krémbe vegyítjük. Hűtőszekrénybe téve 15- 20 percig dermedni hagyjuk, közben időnként megkeverjük.

A megmosott epreket feldaraboljuk. Teszünk félre belőle a sütemény tetejére díszítésre. A tejszínt kemény habbá verjük. A tejfölös krémbe vegyítjük, majd óvatosan beleforgatjuk az eperdarabokat.

A piskótát keresztben félbevágjuk, megkenjük krémmel, összeborítjuk, majd 2 órára hűvös helyre tesszük. A süteményt porcukorral bőven meghintjük, eperdarabokkal és reszelt csokoládéval díszítjük.

Beküldte: Gunda Katalin, Szarvas, Tessedik út 24. 5540


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!