2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Töltött burgonya

Hozzávalók:
1 kg burgonya, 15 dkg sajt, 1szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 5 dkg zellergumó, 4 dkg vaj, só, apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Amikor kihűlt, félbevágjuk, és a közepét karalábévájó segítségével kikaparjuk. A megtisztított, apró kockákra vágott zöldségeket kevés sós vízben megfőzzük, és megtöltjük vele a burgonyákat. Tetejére szórjuk a reszelt sajtot. A burgonyákat kivajazott tűzálló tálra helyezzük, és középmeleg sütőben szép pirosra sütjük. A töltött burgonya más töltelékkel is készíthető: darált húsos, gombáa, pájpürés, stb.

Szabó Gyöngyi, Nyírtelek, Veres Péter ltp. 3. 4461


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!