2017. október 24., kedd ; Salamon napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Áfonyakrémleves

Hozzávalók:
50 dkg áfonya, 2 dl tejföl, 4 dl tejszín, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 evőkanál liszt, 3 szegfűszeg, só és cukor ízlés szerint

Elkészítés:
Az áfonyát megtisztítjuk, megmossuk, lecsurgatjuk, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, felforraljuk. Egypercnyi főzés után szitán áttörjük. A keletkezett gyümölcslevet annyi vízzel egészítjük ki, hogy 8 dl legyen. A szegfűszeget és a citromhéjat fél dl vízben 10 percig főzzük, majd elszűrve hozzáöntjük a gyümölcsléhez. Csipetnyi sóval és cukorral ízesítjük, majd 5 percig együtt forraljuk. Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverjük, ezután besűrítjük vele a forrásban lévő levest. Jól felforraljuk. Hidegen és melegen is nagyon finom.

Mártonhegyi Mariann, Hódmezővásárhely


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!