2017. október 22., vasárnap ; Előd napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Töltött kel egészben

Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta, só, 25 dkg laskagomba, 5 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, őrölt bors, 1 csomag petrezselyemzöld, őrölt kömény, őrölt szegfűbors, 6 db tojás

Elkészítés:
A megtisztított kelkáposztát egészben forrásban lévő vízbe tesszük. 15 perc forralás után kiemeljük, szűrőrácsra tesszük, hagyjuk kihűlni. Ekkor a leveleit óvatosan kiterítjük, a közepén lévő apró leveleket és a torzsát kivágjuk, ügyelve, hogy a káposzta ne essen szét. A levelek közé sót hintünk. A töltelékhez a megtisztított gombát apróra vagdaljuk. Kevés vajon finomra vágott vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk a gombát, sóval, szegfűborssal ízesítve pároljuk, míg a bombából kioldódó nedvek el nem távoznak. A tűzről levéve hozzákeverünk négy darab kockára vágott kemény tojást és 2 nyers tojást. A kel közepére 2 evőkanálnyi tölteléket teszünk. A körülötte lévő leveleket ráborítjuk, ameddig a töltelék tart. A külső leveleket ekkor ráfordítjuk, hogy visszanyerje eredeti formáját. Ruhaszalvéta közepére helyezzük, négy sarkát összekötjük, és beletesszük egy megfelelő méretű fazékba, melynek alján párolórács vagy kistányér van. Az edény aljára 2 ujjnyi vizet teszünk, és 35-50 percig gőzben pároljuk. A szalvétából kiszedve cikkekre vágva tálaljuk.

Tolnai Diána, Esztergom, Battyhány u. 6. Kollégium. 2500


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!