2017. június 29., csütörtök ; Péter, Pál napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Pityókás szilvás gombóc

Hozzávalók:
1,5 kg burgonya, 30 dkg liszt, 30 dkg magozott aszalt szilva, 1 dl rum, kockacukor, 10 evőkanál gríz, 2 evőkanál olaj, 1 tojás, só, fahéjas porcukor

Elkészítés:
Az aszalt szilvára öntjük a rumot, és egy éjszakán át hagyjuk duzzadni. A burgonyát sós vízben megfőzzük, átpasszírozzuk, majd hűlni hagyjuk. A szilvákba egy-egy kockacukrot dugunk. A burgonyát és a többi hozzávalót összedolgozzuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, egyforma négyzeteket vágunk belőle. Lisztes kézzel gombocokat formálunk belőlük. Forró sós vízben kifőzzük őket, majd pirított grízbe forgatjuk, fahéjas porcukorral megszórjuk.

Bartók Rita, Szászvár


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!