2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Adventre: mandulás-fahéjas csillag és hold aprósütemény

Hozzávalók:
30 dkg koronás porcukor, 3 tojásfehérje, csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja, 1 teáskanál citromlé, 1,5 evőkanál fahéj, 35 dkg mandula, liszt, sütőpapír

Elkészítés:
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd állandó keverés mellett evőkanalanként hozzáadjuk az átszitált porcukrot. A habból 15 dkg-ot lefedve félreteszünk. A citromhéjat és a levet, a fahéjat a darált mandulát és a lisztet a maradék habcsókmasszához vegyítjük. A tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd apró szíveket és holdakat szúrunk ki belőle Két sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és megkenjük a félretett habcsók-masszával. A szívek közepébe 1-1 mandulát nyomunk, és szobahőmérsékleten 2 órát száradni hagyjuk. Előmelegített sütőben 150 fokon 10-15 percig sütjük.

Füleki Miklósné, Aszód


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!