2017. augusztus 18., péntek ; Ilona napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Adventre: mézes adventi koszorú

Hozzávalók:
40 dkg méz, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg vaj, 6 evőkanál tej, 3 tojás, pici rum, 1 kiskanál őrölt fahéj, fél kiskanál gyömbérpor, 1-1 kiskanál szerecsendió és szegfűszeg, 1 cs. sütőpor, 50 dkg liszt, 15 dkg dióbél, 15 dkg szárított gyümölcs. A tálaláshoz: 2,5 dl tejszín, 1 cs. habfix, 2 evőkanál tojáslikőr. Díszítés: 3 evőkanál porcukor, kevés forró víz.

Elkészítés:
A mézet a cukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal és a tejjel fölmelegítjük. Utána jól kihűtjük. A tojásokkal egyenként kikeverjük, majd a rumot, a fűszereket és a sütőporral összekevert lisztet is hozzáadjuk. A diót és a szárított gyümölcsöt kis darabokra vágjuk, és a tésztába keverjük Egy 26 cm átmérőjű, lyukas közepű tortaformát kizsírozunk, lisztezünk és a masszával megtöltjük. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd a formából kiborítjuk. Dióbéllel és cukormázzal díszítjük.

Szalainé Sinka Edit, Békésszentandrás


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!