2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Kocsonya pontyból

Hozzávalók:
1 közepes ponty, 1 szál sárgarépa, 1 petrezselyem, 1 hagyma, 1-2 tojásfehérje, 2 főtt tojás, 2 csemegeuborka, zselatin, só, bors, kapribogyó, kis fehér bor

Elkészítés:
A megtisztított pontyot filézés után boros vízben lassú tűzön főzzük. Beletesszük az ízesítőket. Ha puhára főtt, a levét a tojásfehérjével derítjük és zsírtalanítjuk. A pontyot tálra tesszük. A levét zselatinnal még egyszer felforraljuk. Ha kellő hőmérsékletűre hűlt, a pontyra öntjük. Hidegen megdermesztjük, majd főtt tojásszeletekkel, uborkával és kaprival ünnepire díszítjük.

Kákonyiné Koncz Mária, Nagykáta


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!