2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Mandulás-borjúmájas kocsonya

Hozzávalók:
50 dkg borjúmájas, 2 dl tejszín, 4 evőkanál tisztított mandula, 4 evőkanál sherry, 1 csapott mokkáskanál pástétomfűszer, 1 evőkanál dijoni mustár, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 evőkanál zselatinpor, fél dl tej, só, a tálaláshoz salátalevelek, narancskarikák

Elkészítés:
A borjúmájast turmixgép poharába tesszük, hozzáadjuk a sherryt, a mustárt, felaprított hagymát, a többi fűszert, valamint a tejszínt. Pépesre őröljük. A megmaradt tejszínt kemény habbá verjük. A tejben megáztatjuk a felmelegítjük a zselatint. A mandulás forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, hogy kissé felpuhuljon. Forralás után leszűrjük. Mély tálban lazán összekeverjük az anyagokat, és hozzáadjuk a mandulát. Végül őzgerincformába simítjuk, és legalább fél napig hűtjük. Tálalás előtt a formából kiborítjuk, és lehúzzuk a fóliát, felszeletelve, salátalevelekkel, narancskarikákkal díszítve tálaljuk.

Novák Attila, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!