2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Malackocsonya

Hozzávalók:
2 kg malachús, só, egész bors, babérlevél, fokhagyma, fűszerpaprika, 1 vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, pici zellergumó, 1 zöldpaprika, 1 db kemény tojás

Elkészítés:
A leperzselt, megtisztított bőrös húst többször vízben megmossuk, esetleg le is forrázzuk, majd a többi hozzávalóval három liter vízben lassú tűzön puhára főzzük. Ezután a húst kicsontozzuk, kisebb darabokra vágjuk, és szépen elrendezzük tányérokban. Keménytojás-karikákkal, hullámos késsel vágott zöldségszeletekkel díszítve lehűtjük. Közben a malac leszűrt levét zsírtalanítjuk, derítjük tojáshabbal. A leszűrt levet a húsra öntjük. Tálaláskor citromot kínálunk mellé.

Jánk Enikő, Békéscsaba


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!