2017. augusztus 24., csütörtök ; Bertalan napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Réteges kocsonyabomba

Hozzávalók:
2 kg kocsonyahús vegyesen, 2 fej vöröshagyma, 4 sárgarépa, 3 fehérrépa, 1 póréhagyma, 1 zeller,20 dkg mirelit zöldborsó, 3 gerezd fokhagyma, szemes bors, só

Elkészítés:
A húsokat megtisztítjuk, perzseljük, és több vízben megmossuk. Azután annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Amikor felforrt, leszedjük a habját. Hozzáadjuk a zöldségek felét, és kevés sóval, egész borssal főszerezzük. Lassú forralással fedő alatt puhára főzzük. Hagyjuk ülepedni, átszűrjük, és a zsírt leszedjük a tetejéről. A többi zöldséget feldaraboljuk, és forrásban lévő sós vízben roppanósan puhára főzzük. A kocsonyahúsokat a csontról lefejtjük, feldaraboljuk, és közepes méretű jénai tálakba rendezzük a zöldségekel együtt. Felöntjük a lével, és hideg helyen dermesztjük. Tálalás előtt a formákból kiborítjuk, majd nagyságtól függően felszeleteljük. Kínálhatunk hozzá balzsamecetet, ecetes tormát és friss kenyeret.

Bartók Rita, Szászvár


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!