2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Fácánkocsonya

Hozzávalók:
2 db fácán, 10 dkg gyökér, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg zöldbors, 1 kávéskanál paradicsompüré, csipet egész bors, csipet borókabogyó, 5 dkg gomba, 4 db tojásfehérje, 6 dkg zselatin, 1 dkg só, 2 db babérlevél

Elkészítés:
A fácánt megtisztítjuk, hideg vízben kezdjük el főzni, majd lassú egyenletes forralással tovább. Habját lemerjük, bezöldségezzük, sóval ízesítjük, és fűszerezzük. Amikor a fácán megpuhul, kivesszük és félretesszük hűlni. Levéhez áztatott zselatint adunk, és tojásfehérjével derítjük. Lassú forralással tovább főzzük, amíg a lé kristálytiszta lesz. Ezután leszűrjük, zsírtalanítjuk a tetejét. A madarat kicsontozzuk, tálba tesszük, mellé a zöldségeket, a gombát és a kocsonyalevet ráöntjük. Dermedés után fogyasztjuk.

Buzás Sándorné, Pápa


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!