2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Brokkoli sajtmártásban

Hozzávalók:
50 dkg brokkoli, 1 kiskanál vaj, 30 dkg szalámi, 30 dkg párizsi, 2 dl tejszín, 10 dkg rokfort sajt, 1 evőkanál csípős mustár, só, bors, 2 sárgarépa, 1 kis cukkini, 1 zöldhúsú paprika, zsiradék (pl. vaj)

Elkészítés:
A tejszínt nagyobb edénybe öntjük, és erős tűzön, fedő nélkül 5 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön. Beletördeljük a sajtot, és hagyjuk felolvadni. Hozzáadjuk a mustárt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A zöldségféléket megmossuk, megtisztítjuk A sárgarépát és a cukkinit vékony hasábokra, a paprikát vastagabb, hosszanti csíkokra vágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, és a zöldségekkel együtt sós vízben 7-8 percig főzzük, majd leszűrjük.
Kivajazunk egy sütőformát. A szalámi- és párizsiszeletekbe belegöngyöljük a zöldséghasábokat, -csíkokat, a tálba fektetjük őket. Közészórjuk a brokkolirózsákat és az esetleg kimaradt felvágottszeleteket. Bevonjuk a sajtmártással, és 15 percre beletesszük a sütőbe. Frissen őrölt borssal meghintve a sütőedényben tálaljuk. Főtt burgonya illik hozzá.

Kohut László, Abaújszántó


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!