2017. augusztus 18., péntek ; Ilona napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Farsangra: egyszerű fánk

Hozzávalók:
1 kg liszt, 6 dkg cukor, 5 dkg zsír vagy vaj, 4 dkg élesztő, 1 dkg só, 4 tojás, 6 dl tej

Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben kevés cukorral megfuttatjuk. A lisztet előmelegítjük. A tojást, cukrot jól kikeverjük, és beleöntjük a megkelt élesztőt. Ezt hozzáadjuk a langyos liszthez és még az 5 dl meleg tejet, a sót és az egészet tálba öntjük. Kézzel jól kiverjük. A zsiradékot háromszor, négyszer mindig csak a tálhoz kenjük, így a tészta apránként leszedegeti. Ha szép hólyagos a tészta, meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük, majd jól meglisztezett táblára öntjük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és letakarva a táblán kelni hagyjuk, és a táblán kelni hagyjuk kb. fél órát. Nem kell bő olajban sütni, mert akkor nem lesz szalagos, inkább mindig öntsünk utána. Az egyik oldalát fedő alatt sütjük. Papírtörlőre szedjük ki.

Hajas Lajosné, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!