2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Banános-szárnyas rizottó

Hozzávalók:
80 dkg csirkemell, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, pici darab zeller, csipet vöröshagyma apróra vágva, 10 dkg vaj, 5 dkg zöldborsó, 15 dkg parmezán sajt, 2 db banán, 3 dkg só, bors, 40 dkg rizs, étolaj, 10 dkg gomba

Elkészítés:
A csirkemellet bezöldségelve, megfűszerezve puhára pároljuk. Ha elkészült, a csontról lefejtjük a húst, és kockákra daraboljuk. A rizsből párolt rizst készítünk. A megtisztított, megmosott, lecsepegtetet kockákra darabolt gombát vajban lepirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott banánt, a csirkemellet, a főtt zöldborsót, megsózzuk, borsozzuk, finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, meghintjük a reszelt parmezánsajttal, összekeverjük a rizzsel. Kivajazott formába nyomkodjuk, tálaljuk. Tetejét megszórjuk a maradék sajttal. Paradicsommal, petrezselyemzölddel díszítjük.

Nemecz Anita, Székesfehérvár


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!