2017. október 21., szombat ; Orsolya napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Káposztás lepény

Hozzávalók:
1 kg burgonya, 30 dkg liszt, pici só, 5 dkg margarin, 1 fej káposzta, kevés olaj, só, bors

Elkészítés:
A héjában megfőzött burgonyát melegen áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót, margarint. Összegyúrjuk, és úgy adagoljuk a hozzávalókat, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A káposztát lereszeljük, besózzuk, megpároljuk, ízesítjük. Amikor kész a tésztánk, kb. 5 cm átmérőjű rudakat sodrunk belőle, melyeket kis lepényekké nyújtunk, és megtöltünk a kicsavart káposztával. A széleket összenyomkodjuk. A megtöltött tésztácskákat tepsibe egymás mellé fektetjük, tetejüket tojással megkenjük. Szép pirosra sütjük.

Krajcsovicz Ildikó, Vác


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!