2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Milánói tepsisburgonya

Hozzávalók:
60 dkg burgonya, 10 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg liszt, 15 dkg pulykasonka, 20 dkg csiperkegomba, 10 dkg reszelt edami sajt, 2 dl paradicsomlé, só, bors, babérlevél, petrezselyemzöld

Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, lehet egyszerűen meghámozva, és kockára vágva, de lehet héjában és utána megvágva. Sózzuk, megborsozzuk, és tepsibe rakjuk, de a tepsi alját megkenjük vajjal vagy margarinnal. A felszeletelt gombát megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, és így a burgonyára halmozzuk. A maradék vajból és a lisztből rántást készítünk. A paradicsomlével felöntjük, babérlevéllel, sóval ízesítjük, összeforraljuk, és a burgonyára öntjük. A felaprított petrezselyemzölddel és a sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Petrezselyemlevéllel és felszeletelt retekkel díszíthetjük.

Herbák Erzsébet, Egyek


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!