2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Diós rácsos

Hozzávalók:
A tésztához: 30 dkg liszt, 25 dkg Rama margarin, 10 dkg porcukor, 1 tojás, 1 csomag sütőpor, őrölt fahéj, pici citromlé. A krémhez: 3 tojássárgája, 15 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 15 dkg darált dió, baracklekvár.

Elkészítés:
A tésztát gyorsan összegyúrjuk, és letakarva hideg helyen állni hagyjuk. Ezután lisztezett deszkán két részre osztjuk a tésztát, kibéleljük az egyik résszel a tepsit, majd megkenjük baracklekvárral. A krémet elkészítjük, a tésztára először rásimítunk lekvárt, majd a krémet, és ezután a tészta másik feléből készített rácsokat. Előmelegített sütőben megsütjük.

Ertl Imréné, Tata


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!