2017. október 22., vasárnap ; Előd napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Zserbó

Hozzávalók:
35 dkg liszt, 20 dkg margarin, 15 dkg zsír, 5 dkg porcukor, 1 dkg élesztő, csipet sütőpor, 1 db tojás. A töltelékhez: 20 dkg darált dió és 20 dkg porcukor keveréke, valamint baracklekvár. A csokimázhoz: 10 dkg porcukor, kakaópor, 2-3 dkg margarin.

Elkészítés:
Egy tepsit kivajazunk, a tésztát három részre osztjuk, lisztezett deszkán dolgozunk, mert így a lapok nagyon vékonyak lesznek. Az első lapot behelyezzük a tepsibe, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a cukrozott dióval. Erre kerül a második lap, amit ismét megkenünk lekvárral és megszórunk diós keverékkel, majd erre jön a harmadik lap. Előmelegített, de nem forró sütőben, lassan, 150 fokon kb. 35 percig sütjük. Ha készen van és kihűlt, ellenőrizzük, hogy a szélei nem sültek- e meg, és ha kell, körbevágjuk. Ezután rásimítjuk a csokimázt.

Stocker Lajosné, Szigetcsép


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!