2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Omlett-torta

Hozzávalók:
6 tojás, 3evőkanál tejszín, 1 evőkanál étkezési keményítő, 15 dkg reszelt trappista sajt, 1 nagyobb padlizsán vagy cukkini, 2 paprika, 3 paradicsom, 2 evőkanál tisztított napraforgó- vagy szezámmag, 1 nagy fej hagyma, só, bors, olaj, petrezselyemzöld

Elkészítés:
Az apró kockára vágott hagymát kevés olajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott padlizsánt, a paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és ropogósra pirítjuk. A tojásokat a tejszínnel, az étkezési keményítővel, sóval, borssal gyengén felverjük. Az első megsütött omlettet tálra csúsztatjuk. A zöldséges ragu felét rákenjük, addig elkészül a második omlett. Mielőtt a ragura tennénk, a sajt egyharmad részét a ragura szórjuk, s aztán rácsúsztatjuk a második omlettet. Ismét a ragu, sajt következik, s végül a harmadik omlett. A tetejére szórjuk a megmaradt sajtot, petrezselyemzöldet. Azonnal tálaljuk, tortaszerűen szeletelve.

Mester Miklósné, Debrecen


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!