2017. október 21., szombat ; Orsolya napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Fogasfilé mustáros vajjal

Hozzávalók:
1 kg burgonya, só, 8 szelet fogasfilé, szeletenként 1 evőkanál citromlé, 15 dkg újhagyma, 25 dkg vaj, 3 evőkanál mustár

Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük. A citromlevet a halra csepegtetjük, és lehűtjük. Az újhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. 10 dkg vajat felolvasztunk, és a filészeleteket megforgatjuk benne. Tűzálló tálra tesszük, Megsózzuk, megszórjuk a hagymával, befedjük alufóliával és a sütőben megpároljuk. A burgonyát meghámozzuk, fél centi vastag szeletekre vágjuk, és egyenesen a sütőformába fektetjük. A halat a burgonyára rakjuk és melegen tartjuk. A hal visszamaradt szaftját a maradék vajjal és a mustárral enyhén sűrű mártássá keverjük. A halra és a burgonyára öntjük, és azonnal tálaljuk. Uborka vagy fejessaláta illik hozzá.

Boldizsár Krisztina, Orosháza


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!