2017. június 28., szerda ; Levente, Irén napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Pisztráng spárgával

Hozzávalók:
80 dkg fehér színű spárga, 4 pisztrángfilé. A húsleveshez: 1 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 4 dl száraz fehérbor, petrezselyem, zellerlevél. A mártáshoz: kapor, 1 citrom leve, 2,5 dl tejszínhab, reszelt szerecsendió, ételízesítő, őrölt bors, só.

Elkészítés:
A spárgákat meghámozzuk, csokorba kötjük, és ételízesítős vízben puhára főzzük. A húsleveshez a hagymát és a sárgarépát felkarikázzuk, majd 1 liter vízzel, a borral, a zöld levelekkel lábasba tesszük, sóval, borssal ízesítjük és felforraljuk. A mártáshoz a színes borsot durvára törjük, a tejszínbe keverjük, reszelt szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, felforraljuk, majd kis lángon főzzük. Hozzáadjuk a citromlevet, a kaprot és kis lángon összepároljuk. A pisztrángfiléket a levesben puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. Minden tányérra 2 halszeletet teszünk, a spárgákkal körítjük, a mártással leöntjük és kaporral díszítjük.

Bartók Rita, Szászvár


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!