2017. október 22., vasárnap ; Előd napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Libamell székelykáposztával

Hozzávalók:
1 libamell, 2 evőkanál zsír, 2 fej hagyma, 1 kiskanál pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, köménymag, só, 1 kanál liszt, 60 dkg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 2 kanál lecsó

Elkészítés:
A megmosott liba mellet besózzuk, és forró zsírban egy kissé megpirítjuk. A savanyú káposztát vízzel átöblítjük, hogy ne legyen túl savanyú, és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, félig puhára főzzük. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, megpirítjuk, beletesszük az apróra vágott hagymát, azzal is pirítjuk, és megszórjuk pirospaprikával, egy kevés vízzel feleresztjük, beletesszük az elősütött libamellet, a szétzúzott fokhagymát, egy csipet köménymagot és a lecsót, vagy idényben paprikát, paradicsomot. Fedő alatt mindig egy kevés vizet öntve alá félig puhára pároljuk. Ekkor összekeverjük az ugyancsak félpuhára párolt káposztával, és készre főzzük. Ha a hús is, a káposzta is megpuhult, a mellet kiszedjük a káposztából, melyet aztán behabarunk, és egyet forralunk rajta. Tálaláskor a húst a mellcsontokról kifejtjük, felszeleteljük, visszatesszük, és együtt tálaljuk.

Várnagy Melinda, Aranyosgadány


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!