2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Gyömbéres, mandulás töltött lúd

Hozzávalók:
Libahús, 2 zsemle, 10 dkg vaj, 2 egész tojás, 10 dkg mandula, só, gyömbér, olaj, fólia

Elkészítés:
A jól megtisztított lúd bőrét a mellrészen ujjunkkal fellazítjuk. Két zsemlét beáztatunk, kinyomkodunk. Összedolgozzuk a vajjal, tojással. Megsózzuk. Hozzáadunk 1 mokkáskanálnyi tört gyömbért. Ezzel is jól összedolgozzuk, és a bőr alá töltjük. A ludat megkenjük olajjal, fólia alá tesszük, és lassú tűznél a sütőben sütjük. Amikor puha a hús, a fóliát eltávolítjuk, és hirtelen lángon ropogósra sütjük a lúd bőrét.

Bontáné Adorján Krisztina, Gyöngyös


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!