2017. augusztus 21., hétfő ; Sámuel, Hajna napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Csokoládés marcipángolyó

Hozzávalók:
20 szem cseresznye, 10 dkg marcipánmassza, 5 dkg porcukor, 1 teáskanál citromlé, 10 dkg tortabevonó, 3 dkg fehér csokoládé

Elkészítés:
A cseresznyét alaposan lecsöpögtetjük. A marcipánt a porcukorral és a citromlével simára összegyúrjuk, rúddá formáljuk, és 20 egyenlő szeletre vágjuk. A szeleteket kissé laposabbra nyomkodjuk. Mindegyik közepébe cseresznyét teszünk, és marcipánnal beburkolva golyóvá formáljuk. A tortabevonót és a fehér csokoládét egyaránt apró darabokra vágjuk. Forró vízfürdőben külön-külön megolvasztjuk. A marcipángolyókat a csokoládéba mártjuk, majd rácsra téve száradni hagyjuk. A folyékony fehér csokoládét nejlonzascskóba öntjük, a zacskó sarkán kis lyukat vágunk, és a golyókat különféle alakzatokkal díszítjük. A díszített golyókat minyonpapírba tesszük.

Gunda Katalin, Szarvas, Tessedik S. út 24. 5540


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!