2017. augusztus 18., péntek ; Ilona napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Sült sertéshús sárgadinnye-labdákkal

Hozzávalók:
80 dkg sertéshús, 1 közepes sárgadinnye, 2 evőkanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál porcukor, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál olaj, szerecsendió, só

Elkészítés:
A húst felszeleteljük és 5-6 perc alatt a meleg olajban mindkét oldalán átsütjük. Eközben szétzúzzuk a fokhagymát, hozzáadjuk az ecetet, mustárt, porcukrot, citromlét. Megsózzuk, és jól összevegyítjük. Ráöntjük a húsra, s nagyon gyenge tűzön puhára pároljuk. Tálalásnál a sárgadinnye húsából egy kávéskanál segítségével kis labdákat formálunk, ezekből teszünk a hús mártásába, kevés őrölt szerecsendióval összekevert tejföllel együtt. Óvatosan megforgatjuk, majd egy percig főzzük. Ugyanilyen labdacsokkal körítjük a húst.

Novák Attila, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!